Skip to main content

Tips

  • Wacht niet te lang met het reinigen van de kleding, hoe langer vlekken en of vuil aanwezig zijn is de kans groter dat de kleurstof valer wordt en eventuele vlekken niet meer kunnen worden verwijderd.
  • Vlekken niet behandelen met water, alleen afdeppen met een tissue of een droge zachte doek.
  • Gebruik geen huis-, tuin-, of keukenmiddeltjes. U wrijft de vlek alleen maar dieper in de stof, waardoor na de reiniging een beschadiging van de kleur kan ontstaan. Professionele ontvlekkingmiddelen zijn niet te vervangen door huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes.
  • Wijnvlekken: Heeft u wijn op uw kleding gemorst, dep de vlek met koud water af (deppen en niet wrijven!!) en laat het kledingstuk zsm chemisch reinigen. Ga niet zelf proberen om met wijnvlek te verwijderen en stooi er zeker geen zout op ! Zout houdt de kleurstof in de vezel vast en de vlek is dan niet meer volledig te verwijderen.
  • Kaarsevet: Strijk nooit een kaarsevetvlek met een strijkijzer!! U strijkt de vlek alleen maar vaster in de stof. Doe niets aan de vlek, breng het kledingstuk direct naar de stomerij en wij geven u 100% garantie dat wij de vlek kunnen verwijderen.
  • Kauwgum: Ook voor kauwgum geldt: niet aan de vlekken poetsen, in de vriezer doen of iets dergelijks. U beschadigd hier de stof alleen maar mee en het haalt de kauwgum niet uit de stof. Wij garanderen ook bij kauwgum vlekken 100% verwijdering.
  • Vetvlekken: Bij vetvlekken zoals olie, smeer, boter , jus, frituurvet ed. is chemisch reinigen de enige methode. Vet lost niet op in water, daardoor zullen deze vlekken er in de wasmachine nooit uitgaan. Hierbij geldt ook breng het naar de stomerij en wij zullen het voor u verwijderen.
  • Inktvlekken: Deze vlekken zijn voor ons een uitdaging om te verwijderen. Helaas kunnen wij alleen geen garantie geven dat wij deze vlekken kunnen verwijderen, maar als u zelf op de vlekken gaat poetsen wordt het alleen maar ergeren en wordt de inkt niet verwijderd. Nooit doen!! Breng het kledingstuk naar de stomerij en wij kunnen u een deskundig advies geven.