Skip to main content

Dekbedden

Ieder mens verliest ‘s nachts 0,5 tot 1,5 gram huidschilfers en voedt daarmee ongeveer een half miljoen huis-stofmijten. Deze houden zich graag op in dekbedden en matrassen, maar ook in tapijten, meubels, gordijnen en kleding. Net als andere allergieën neemt ook de huisstofmijt toe. Inmiddels is al zo’n 12,5 procent van de kinderen allergisch. Daarom
is het raadzaam dekbedden regelmatig professioneel te laten reinigen. Naast de tijk wordt ook de inhoud van dons en veertjes zorgvuldig gereinigd. Door de speciale reiniging wint het dekbed merkbaar aan volume. Ook kussens en hoofdkussens kunnen wij op deze wijze voor u behandelen. Daarna kunt u weer gezond slapen onder een warm, schoon en fris dekbed of op een kussen dat aangenaam zacht aanvoelt.

Ondanks uw goede zorgen, komt er ooit een dag dat uw kwaliteit donsdekbed een reinigingsbeurt nodig. Dag na dag transpiratievocht opnemen en weer ventileren, maakt dat uw dekbed wat dunner wordt. De veertje kunnen aan elkaar klitten en zo hun isolerende werking verliezen. Stomerij Moelard raad u aan uw donsdekbed elke 2 jaar te laten reinigen.

Voorzichtig
– Behandel uw donsdekbed steeds met zachtheid.
– Ga een donsdekbed nooit met een mattenklopper of een stofzuiger te lijf!
– Plof er ook niet met uw volle gewicht op neer!

Onderhoud
– Nooit wassen in de wasmachine.
– Elke 2 jaar een professionele donsreiniging.
– Regelmatig opschudden en verluchten (nooit in volle zon of bij mistig weer). Hierdoor wordt de isolerende luchtlaag weer aangevuld.
– Donsreiniging voor een langere levensduur

Bij Stomerij Moelard bent u steeds welkom voor een onderhoudsbeurt.
– De inhoud wordt gereinigd, ontsmet, ontstoft en eventueel bijgevuld.
– De tijk wordt, indien nodig, vervangen of hersteld.

Resultaat na het wassen/reinigen van een dekbed!! Een zo goed als nieuw dekbed waar u weer jaren plezier van heeft.