Skip to main content

Gala en bruidskleding

Al ruim 30 jaar zijn wij de specialist in gala- en bruidskleding.

Bij stomerij Moelard is uw bruidskleding in goede handen. Een combinatie van vakkennis en een professionele uitrusting stellen ons in staat de kleding (misschien wel de duurste die u ooit koopt!) tot in de puntjes te verzorgen.

Al deze kleding (galajurk, avondjapon of avondjurk) wordt met speciale aandacht voorbehandeld, gereinigd en opgemaakt. Zo worden er bijvoorbeeld bij het reinigen van een bruidsjurk vooraf de kralen en/of accessoires getest of deze bestand zijn tegen de reinigingsvloeistof en indien nodig de reinigingsmethode daarop aangepast.

Net als bij normale kleding wordt ook een bruidsjurk voorbehandeld zodat vuil en vlekken in de reinigingsmachine los kunnen weken.
Dit is zeer arbeidsintensief omdat er een flink aantal meters stof in de bruidsjurk zit!

Voor de reiniging van bruidsjurken hebben wij een speciaal reinigingsprogramma op de reinigingsmachine gemaakt, waardoor er zeer voorzichtig met minimale omwenteling gereinigd wordt.
Na de reiniging worden de bruidsjurken handmatig gestreken op de strijktafel.

Desgewenst kunt u ook eventuele kleding van bruidsmeisjes en bruidsjonkers door ons laten reinigen als herinnering voor later.Ook het kostuum van de bruidegom reinigen wij graag voor u.